טבלת שכר נוטריון 2025
מחיר ייפוי כוח נוטריוני | אימות חותם יחיד – על חותם נוסף – מחיר העתקים נוספים – | 193 ₪ 75 ₪ 75 ₪ |
שכר אישור העתק צילום מסמך | לאישור עמוד אחד – על כל עמוד נוסף באותו אישור – | 75 ₪ 13 ₪ |
מחיר אישור תרגום נוטריוני | עד 100 מילים ראשונות של התרגום – כל 100 מילים או חלקן מ-100 עד 1,000 מילים – על 100 מילים נוספות או חלקן מעל 1,000 – העתקים נוספים של אישור תרגום – | 245 ₪ 193 ₪ 96 ₪ 75 ₪ |
תעריף נוטריון – אישור צוואה | על מצווה ראשון – על כל מצווה נוסף – על עותק נוסף – | 286 ₪ 143 ₪ 86 ₪ |
שכר אישור חיים נוטריוני | אישור כי פלוני בחיים – | 193 ₪ |
מחירון נוטריון – על אישור תצהיר | אישור מצהיר ראשון – אישור הצהרת אדם נוסף – לכל עותק נוסף – | 195 ₪ 78 ₪ 75 ₪ |
עלות אישור מחוץ למשרד הנוטריון | על שעה הראשונה או חלקה – על כל חצי שעה נוספת או חלקה – | 630 ₪ 193 ₪ |
מחיר נוטריון בימי ושעות מנוחה | על שירות בין שעה 19 – 8 או בימי המנוחה – | מתווסף 50% לשכר |
מחיר אימות הסכם ממון ע"י נוטריון | אימות הסכם ממון – אימות עותקים נוספים – | 435 ₪ 72 ₪ |
מי הוא נוטריון?
נוטריון הוא עורך דין בעל ותק של לפחות 10 שנים, שנבחר ומוסמך על ידי משרד המשפטים כדי לאשר מסמכים ולעדכן אותם בתוקף משפטי. הוא פועל כחלק ממערכת המשפט ומוסמך לאשר, לאמת ולהעיד על נכונותם של מסמכים משפטיים, חתימות או תצהירים בפני גופים רשמיים ובתי משפט. תפקיד הנוטריון הוא חשוב מאוד, כי הוא מעניק תוקף משפטי למסמכים ומאפשר להם להיחשב כהוכחה רשמית ונכונה גם במוסדות ציבוריים ובבתי משפט.
אישור הנוטריון מקבל במקרים מסויימים תוקף כמו של פסק-דין בבית המשפט. משום כך, אישור נוטריוני של מסמך נחשב לרשמי ומחייב, וניתן להסתמך עליו באופן חוקי.
הכישורים וההסמכות של נוטריון כוללים את הדברים הבאים:
- הסמכה פורמלית: נוטריון חייב להיות עורך דין עם ניסיון של לפחות 10 שנים בתחום המשפט. לאחר מכן, הוא עובר הכשרה והסמכה מיוחדת מטעם משרד המשפטים.
- הכשרה מקצועית: כדי להיכנס לתפקיד נוטריון, עורך הדין נדרש להיבדק על ידי משרד המשפטים.
- תפקידים מרכזיים: הנוטריון מאשר מגוון של מסמכים משפטיים כמו צוואות, הסכמים, תצהירים, תרגומים נוטריוניים, אישורים על נכונות מסמכים ועוד. כמו כן, הנוטריון אחראי לאמת את חתימותיהם של אנשים על מסמכים חשובים כמו צוואה, הסכם ממון או ייפוי כוח נוטריוני.
- חשיבות תפקיד הנוטריון: כל מסמך מאושר על ידי נוטריון מקבל מעמד של מסמך רשמי, הנחשב חוקי ומחייב, כך שמסמכים אלה יכולים לשמש כהוכחות בבתי משפט, בנקים, מוסדות ציבוריים, ובמוסדות אקדמיים ובינלאומיים.
- ההבדל בין נוטריון לעורך דין: בעוד שעורך דין עוסק בייעוץ משפטי, נוטריון מתמחה באישור מסמכים בצורה רשמית. תפקיד הנוטריון הוא פחות ייעוץ ויותר מתן אישור מסמכים שהופכים אותם לכשרים מבחינה משפטית.
לסיכום, נוטריון הוא אדם מוסמך ומנוסה, שתפקידו להעניק תוקף משפטי למסמכים, תצהירים, חתימות ותרגומים, ובכך לשמש כגורם המייצר סמכות וודאות בתחום המשפט.
מה ההבדל בין אישור נוטריוני לאישור רגיל של עורך דין?
ההבדל המרכזי בין אישור נוטריוני לבין אישור רגיל של עורך דין טמון במעמד המשפטי שמקנה אישור הנוטריון. אישור נוטריוני הוא אישור רשמי שמקבל תוקף משפטי מחייב, כמו פסק-דין, וניתן לו מעמד של מסמך רישמי שנכנס תחת סמכות משרד המשפטים.
עורך דין שלא מכהן כנוטריון לא רשאי לאשר את נכונותם של מסמכים, חתימות או תרגומים בפני גורמים רשמיים. אישור נוטריוני מציין שהנוטריון ראה את המסמך המקורי, עיין בו, ויכול להעיד על נכונות תוכנו או על זהות החותם. כמו כן, הנוטריון יכול לאמת את תוכן הצוואה או ההסכם ולהפוך אותו למסמך רשמי ומחייב.
בעוד שעורך דין רגיל יכול להעניק ייעוץ משפטי ולערוך מסמכים, רק נוטריון יכול לאשר אותם באופן שיש להם תוקף ציבורי רחב יותר, שיכול להתקבל על ידי בתי משפט, רשויות ממשלתיות וגופים אחרים.
אישורים נוטריונים – סוגים שונים
- אישור תרגום נוטריוני (אישור נכונות תרגום) – נוטריון מאשר את נכונות התרגום של מסמך לשפות שונות, כגון תרגום עברית-אנגלית. נדרש לצורך הגשה במוסדות ציבוריים, ממשלתיים, אקדמיים או בתי משפט.
- אישור חתימות – הנוטריון מאמת את החתימה על מסמך ומאשר כי החתימה נעשתה בפניו.
- אישור תצהירים – נוטריון מאשר תצהיר שבו אדם מצהיר על עובדה מסוימת, ונדרשים להליך משפטי, למשל בהליכי גירושין או ירושה.
- אישור צוואות – הנוטריון מאשר את נכונות הצוואה, מה שמקנה לה תוקף רשמי.
- אישור חיים – נוטריון מאשר את קיומו של אדם בחיים.
- אישור הסכמים משפטיים – הנוטריון מאשר הסכמים משפטיים, כגון הסכמים ממון, מכירת נכסים או חוזים אחרים.
- אישור ייפוי כוח נוטריוני – נוטריון מאשר ייפוי כוח שניתן לאדם אחר לצורך ביצוע פעולות בשמו, כמו טיפול במקרקעין או חתימה על מסמכים.
- אישור הסכם ממון – נוטריון מאשר הסכמים ממון בין בני זוג, והופך אותם למסמך רשמי, שניתן להסתמך עליו בהליך משפטי או במקרה של גירושין.
- אישור העתקי מסמכים – נוטריון מאשר כי העותק תואם את המקור. אישור זה דרוש בהגשת מסמכים רשמיים כמו תעודות לידה, תעודות נישואין או מסמכים משפטיים.
מחיר ייפוי כוח נוטריוני
אחד מהאישורים הנוטריונים הנפוצים הוא ייפוי כוח נוטריוני. אישור זה נדרש בדרך כלל לצורך טיפול במקרקעין כגון עבור הורה או עבור קרוב שנוסע לתקופה ארוכה לחו"ל. כך גם נדרש ייפוי כוח נוטריוני לבנק בעת נטילת משכנתא.
מחיר ייפוי כוח נוטריוני הוא כאמור לעיל 193 ש"ח לחותם ראשון. לכל חותם נוסף או עותק נוסף יש להוסיף 75 ש"ח. לסכומים אלו יש להוסיף מע"מ.
מחיר תרגום נוטריוני – 2025
אישור נוטריוני נפוץ נוסף הוא אישור תרגום נוטריוני לאנגלית. זהו אישור נוטריון על נכונות התרגום משפה לשפה. כגון נכונות תרגום מעברית לאנגלית או מאנגלית לעברית. אישור זה נדרש לצורך הוכחת האמור במסמכים בעת הגשתם לבית המשפט, מוסדות ממשלתיים, מוסדות לימודים וכיו"ב.
כך למשל בעת לימודים בחו"ל נדרשים להציג אישור תרגום נוטריוני לתעודת בגרות וגיליון ציונים. בעת פתיחת חנות באמזון נדרש תרגום חשבון חשמל או חשבונות אחרים, כדי להוכיח כתובת.
מחיר תרגום נוטריוני (אישור נוטריון לנכונות תרגום) הוא כאמור לעיל 245 ש"ח עד 100 מילים ראשונות, 193 ש"ח על כל 100 מילים או חלקן מ-100 עד 1,000 מילים, ו-96 ש"ח על כל 100 מילים או חלקן מעל 1,000 מילים.
מחיר אישור אפוסטיל
אפוסטיל הוא אישור שמוענק למסמכים רשמיים, כדי לאמת את מקורם המשפטי כאשר הם מועברים בין מדינות. האפוסטיל נדרש במקרה של מסמכים שמיועדים לשימוש בינלאומי, במדינות שחתמו על אמנת האג (1961). מטרת האפוסטיל היא לפשט את תהליך האימות של מסמכים, כך שלא יידרש אישור נוסף של שגרירויות או קונסוליות.
בין המסמכים הנדרשים לאפוסטיל נמצאים:
- אישורים נוטריונים: תעודת אפוסטיל יכולה לאשר עבור גורם בחו"ל כי האישור הנוטריוני תקף במדינת ישראל. אישור האפוסטיל על אישור נוטריון מוכיח למדינה בחו"ל כי מדובר על נוטריון מוסמך ומאושר, וכי המסמך נחשב לרשמי במדינת ישראל.
- תעודות לידה, תעודות נישואין וצווי גירושין: מסמכים אלו נדרשים לאפוסטיל כאשר יש צורך להציגם בחו"ל, למשל לצורך רישום ילדים, רישום נישואין במדינה זרה או הסדרת זכויות ירושה.
- תעודות אקדמיות וציונים: עבור לימודים בחו"ל, גופי חינוך רבים דורשים אפוסטיל על תעודות סיום לימודים, תעודות מקצועיות או גיליונות ציונים.
- מסמכים משפטיים: פסקי-דין, צווי ירושה, צווי אפוטרופסות או כל החלטה משפטית אחרת עשויים לדרוש אפוסטיל כאשר הם מועברים מחוץ למדינת ישראל.
ישנו אישור אפוסטיל משרד החוץ (ראה כאן), ויש אישור אפוסטיל הניתן בבית המשפט על גבי אישורים נוטריונים כגון אישור אפוסטיל על אישור תרגום נוטריוני. מחיר אגרת אפוסטיל הינו כ- 40 ש"ח.
מחירון נוטריון 2025 – מידע נוסף לנוטריונים:
- דוגמאות טפסים נוטריונים
- חוק הנוטריונים, תשל"ו-1976
- תקנות הנוטריונים, תשל"ז-1977
- תקנות הנוטריונים (שכר שירותים), תשל"ט-1978
- חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962
- תקנות לביצוע אמנת האג (ביטול אימות מסמכי חוץ ציבוריים), תשל"ז-1977
- דף הבית – עורך דין צוואות וירושות
שאלות ותשובות בנושא מחיר אישור נוטריוני
כדי לאשר ולאמת מסמכים לצרכים רשמיים, ממנה משרד המשפטים עורכי דין בעלי ותק, ועבר נקי. הם פועלים בשם הריבון, ויכ לאישורם כוח כמו של בית משפט. כך נוטריון יכול לאמת ולאשר צוואה נוטריונית או הסכם ממון.
המחיר קבוע ע"י משרד המשפטים. הסיבה לכך, מאחר שמדובר באישורים רשמיים, ולא בשירות רגיל שניתן על ידי עורך דין.
האגרה הינה אחידה לכל הנוטריונים ואי אפשר לגבות יותר ממנה או פחות. זאת למעט 3 מקרים: 1. שירות לנוטריון אחר. 2. שירות לנזקק. 3. מסמך חדש שנערך עקב טעות.